Uitleg van voetgolf

Duur :  1,5 uur voor 9  holes in groepje van 4 personen.

Schoenen : Sportschoenen

Voetgolf is een combinatie van een onderdeel uit de voetbalsport, namelijk traptechniek, en het baaninzicht van golf, oftewel coursemanagement. De spelregels van golf zijn hoofdzakelijk van toepassing bij voetgolf. Op alle holes wordt afgetrapt vanaf een groene kunststof grasmat. Het is dus de bedoeling om in zo weinig mogelijk trappen de bal vanaf de kunststof grasmat in de hole te krijgen.

Onze baan is volledig aangelegd voor deze sport. Er wordt gespeeld met een Adidas voetbal (vijfje) of met een zelf meegebrachte voetbal. De ideale richting naar de vlag is bij de aftrap duidelijk te zien op de signing naast de tee-box. Dus iemand met een goede traptechniek die ook nog een duidelijke lijn uitstippelt hoe hij in zo weinig mogelijk trappen in de hole ligt, zal een betere score realiseren dan spelers die hard willen trappen en veel afstand willen maken.

Ook je concentratie tot en met de laatste hole vasthouden is van essentieel belang. Ook hier komt de overeenkomst met golf weer om de hoek kijken. Je kunt op een hole je goede totaal score te niet doen door de verkeerde beslissing te nemen in de baan of roekeloos te gaan trappen. Ook het korte werk, hier bedoelen we de laatste 5 meter naar de hole mee, is net zo belangrijk als bij de golfsport. Vaak wordt hier een prima score verknald omdat dit aspect in de baan vaak onderschat wordt. Kortom het is een sport die veel gelijkenis heeft met voetbal en golf.

Lees ook aandachtig de spelregels door, zodat je als je de baan ingaat niet voor verrassingen komt te staan. Ons doel is de bewerkstelliging en ontwikkeling van deze sport. Een verslavend effect, of er nu goed of slecht gespeeld is, men wil zeker weer terug de baan in.